2024. április 29. - Péter

Antiszemita rigmusok a megemlékezésen

Az Újpest 3-2-re nyert a sereghajtó Tatabánya ellen az Illovszky Stadionban a labdarúgó Soproni Liga 23. fordulójában és ezzel a második a tabellán.
2008. április 13. vasárnap 08:17 - Hírextra
A találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek Matthieu Sprengersre, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának tagjára, a Holland Labdarúgó Szövetség nemrég elhunyt elnökére, ám ezt a lila-fehér szurkolók antiszemita rigmusokkal és füttyszóval zavarták meg.

Eredmény:
Tatabánya-Újpest FC 2-3 (0-1)

Illovszky Stadion, 3000 néző, v.: Vad II
gólszerzők: Vámosi (59.), Megyesi (84.), illetve Tisza (22., 76.), Korcsmár (61.)
sárga lap: Farkas V. (39.), Vámosi (68.), Kovács I. (71.) illetve Habi (44.), Hajdú (68.)

Tatabánya:

Kurucz - Balogh B. (Ferenczi G., 89.), Vámosi, Dienes, Megyesi - Farkas V., Kovács I., Németh A. (Bazsika, 83.), Almási - Béres (Batics, 66.), Perez

Újpest:

Balajcza - Regedei, Böjte, Korcsmár, Sadjo - Bozic (Vermes, 65.), Habi- Hajdú, Tisza, Foxi (Dudic, 77.) - Dourandi (Kovács Z., 62.)

Meglepő módon a Tatabánya irányította a játékot az első félidőben - ahogyan azt Balajcza három bravúrja és a 9-0-ás szögletarány is mutatta -, ennek ellenére Tisza bombagóljával az Újpest vezetett a szünetben.

A fordulást követően egy pontrúgásból egyenlített a Tatabánya - Balajcza több mint négy meccs után kapott újra gólt, ám pillanatokkal később egy szöglet után a lila-fehérek visszaállították az egygólos különbséget. Negyed órával a vége előtt Tisza ismét eredményes volt, ezzel eldöntötte a három pont sorsát, igaz Megyesi hat perccel a vége előtt még szépített.

Sikerével az Újpest egy pontra megközelítette listavezető MTK-t.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását