2023. február 9. - Abigél, Alex

Hazafias pornó

Az egykori NDK-ban egy speciális stáb készített pornófilmeket a hadsereg szűk felső köreinek. Már a múltban is voltak erre utalások, tanúk és nyomok a rettegett keletnémet titkos szolgálat, a Stasi jelentéseiben, de most egy német regionális tévé be is mu
2008. április 12. szombat 20:22 - Hírextra

A tucatnyi 16 mm-es rövidfilmben mintegy 160 személy szerepelt. A foglalkoztatott nők többsége a hadsereg polgári alkalmazottja volt, a férfiakat a katonák közül választották ki. A jelenetek, a mai pornóhoz viszonyítva nem voltak túlságosan "hardok", de ha figyelembe vesszük, hogy a hivatalos vonal elítélte, nem engedélyezte az ilyen filmeket, vagy lapokat és bírálta a Nyugat "degenerált" szokásait, ez mégiscsak pornográfia volt.

Egyenruhába bújtatott nők vetik le parancsszóra blúzukat és mutogatják mellüket, kaszárnyai szexjelenetek következnek sorban az Átlátszó álmok, a Werner úr nagy meglepetése vagy a Szeretkezés a hazáért című filmekben - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Dietmar Schürtz, aki mint technikai munkatárs és szereplő vett részt bennük annak idején, és jelenleg a Bundeswehrben a médiakapcsolatokkal foglalkozik, elmondta, hogy a filmező egységet 1982-ben hozták létre és 1989-ig, a Fal leomlásáig létezett. Azt is elárulta, hogy az erotikus jelenetekben, sajátos módon, a főszempont az volt, hogy a nőket mint szexre éhes teremtményeket mutassák be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását