2024. május 3. - Tímea, Irma

Teltház és akrobaták a nyitóünnepségen

Cselgáncsos berkekben ritkaságszámba menően csaknem teltház előtt zajlott le a lisszaboni olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság nyitóünnepsége.
2008. április 12. szombat 20:30 - Hírextra

A portugálok számára szent ügy, már-már nemzeti sport lett a dzsúdó, amit az Eb díszes körítése és az elképesztő érdeklődés is jelez. A színpompás megnyitó keretében öt-hat éves gyerekek vonultak fel a részt vevő 46 ország zászlóival, miközben három, a mennyezetről lelógó hevederen kibiztosítatlan (!) légtornászok mutattak be életveszélyesnek tűnő gyakorlatokat. Közben az óriás kivetítőn a mintegy 100 éves múltra visszatekintő cselgáncs korai szakaszából mutattak be archív, fekete-fehér felvételeket, melyeken a régi japán mesterek oktatták az alapvető mozdulatokat.

Az előadást követően Szergej Szolovejcsik, az európai szövetség tavaly ősszel megválasztott orosz elnöke köszöntötte a jelenlévőket, ugyancsak elégedetten nyugtázva a nem mindennapi kulisszákat.
Ahogy az első hétvégi nap döntői közeledtek, úgy telt meg egyre jobban a Pavilhao Atlantico, melynek bejáratainál kora délután óta hosszú sor kígyózott. Az éremcsatákra így már csak a kanyarban lehetett ülőhelyet találni. A kint lévők várakozás közben elgyönyörködhettek az aréna melletti "bogárkiállításban": a házigazdák jó érzékkel ott állítottak ki a lisszaboni találkozóra érkezett, mintegy 60 darab klasszikus Volkswagent...

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását