2024. április 20. - Tivadar

Idegengyűlölő viccek az iskolában

Bocsánatkérésre kényszerült Tonis Lukas észt oktatási miniszter, mert a balti köztársaság általános iskoláinak ajánlott olvasmányok idegengyűlölő vicceket tartalmaztak: a durva anekdoták célpontjai az oroszok, a feketék, az örmények és a kínaiak voltak, d
2007. november 1. csütörtök 15:19 - Hírextra

A botrány azt követően robbant ki, hogy az egyik tallinni elitiskola leánytanulójának apja - maga is pedagógus - véletlenül tudomást szerzett a nebulók figyelmébe ajánlott könyvekről. A szorgos hetedikosztályos csemete a könyvtárból vette ki az ajánlott irodalomban szereplő "Náthás banán", "Elefánt a hűtőszekrényben", "Leég a néger" című könyveket, amelyekben az atya felfedezte a megengedhetetlen hangnemű vicceket.

Az apa az észt oktatási minisztériumhoz fordult az ügyben, s bár levele válasz nélkül maradt, a sajtó is tudomást szerzett az ügyről.

A kifogásolt vicceket észt gyermekek gyűjtötték össze, majd szerkesztett változatban, a diákhagyományok példatáraként jelentették meg a múlt század 90-es éveiben. Lukas szerint nem valószínű, hogy Észtországban egy egész nemzedék ilyen idegengyűlölő humoron nőtt volna fel, de intézkedett arról, hogy az említett műveket töröljék az elvileg a fiatalok szellemi-lelki épülését szolgálni hivatott olvasmányok listájáról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását