2024. április 27. - Zita

A kórház folyosóján halt meg

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa, Varga Gábor szombaton közleményt adott ki a neurológiai osztály folyosóján tragikus hirtelenséggel elhunyt 51 éves T. Jánosné ügyében.
2008. április 12. szombat 23:37 - Hírextra
A még kedden történt esetről először a Hír TV adott tájékoztatást: beszámolva arról, hogy hozzátartozói szeme láttára, a kórház folyosóján halt meg egy nő Győrben.

Mint tudósítottak, az asszony, akit ájulásos eszméletvesztés után vitték be kedd reggel a győri kórház ügyeletére, több mint háromnegyed órán keresztül várt a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház neurológiai osztályának folyosóján arra, hogy megkapja vizsgálati eredményeit, és átszállítsák a kardiológiára. Férje szerint az osztályon azt mondták nekik, kevés a beteghordó, ezért kell várniuk, a három gyerekes asszony szíve azonban hirtelen leállt, és már nem sikerült újraéleszteni.

A távirati irodához eljuttatott közleményében Varga Gábor arról tájékoztatott, hogy T. Jánosné az eszméletvesztésen kívül mellkasi fájdalomra vagy egyéb szívinfarktusra utaló tünetre nem panaszkodott.

Mint írja, a beteget "a tünetszegény állapot ellenére" alapos vizsgálatoknak vetették alá, melyek azonnal felvetették az akut szívinfarktus gyanúját. Közvetlenül a szívcentrumba való átszállítása előtt azonban a betegnél keringés- és légzésleállás következett be.

Mint fogalmaz: "a tünetek szegénysége ellenére olyan kiterjedt volt az infarktus, hogy a mintegy egy órán keresztül folytatott újraélesztés sikertelen volt. A boncolás a kezdeti szívinfarktus diagnózisát megerősítette".

Varga Gábor közleményében kitért arra: a szívinfarktus utáni halálesetek több mint fele a kezdeti órákban következik be. Ezek jelentős részénél azonban az azonnali és szakszerű orvosi ellátás sem tud segíteni - jegyezte meg.

"Az újraélesztés sikeressége nagymértékben függ a szívinfarktus kiterjedésétől és elhelyezkedésétől. Mivel T. Jánosné esetében a szívizomzat sérülése túlságosan nagy kiterjedésű volt, nem volt remény a beteg életének megmentésére" - olvasható a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosának szombati közleményében.

Az MTI információi szerint a család még nem tett feljelentést a kórház ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását