2024. április 29. - Péter

Megrongálták a főorvos autóját

Maró anyaggal öntötték le keddre virradóra Gyöngyösön az "egri kórházvédő bizottság" szóvivőjének autóját; erről maga Mánya Kristóf tájékoztatta az MTI-t. A Gyöngyösön élő, az egri Markhot Ferenc Kórházban dolgozó főorvos elmondta: reggel munkába indulva
2008. július 1. kedd 10:17 - Hírextra
A főorvos megfélemlítő akcióként értékelte a történteket, mert egyike azoknak, akik hevesen ellenzik az egri kórház funkcionális privatizációját. Szerinte az sem véletlen, a rongálás azt követően történt, hogy a kórházvédők nagygyűlést hirdettek kedd délutánra az egri Dobó térre.

A Heves Megyei Önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Heves megyei Markhot Ferenc Kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a HospInvest mellett a Debreceni Egyetem is pályázott, illetve ajánlatot nyújtott be az egri önkormányzat.

A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.

Eközben 1300-ból több mint 900 dolgozó írta alá azt a nyilatkozatot, amely szerint nem kíván lemondani közalkalmazotti jogviszonyáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását