2024. április 29. - Péter

Rasszizmussal vádol a koronától megfosztott szépség

Megtévesztéssel és rasszizmussal vádolja a szépségverseny szervezőit a tavaly Miss Californiának választott latin lány, akitől pár nappal a győzelem után elvették a koronát.
2008. április 11. péntek 13:08 - Hírextra
A 24 esztendős Christina Silva tavaly novemberben lett Kalifornia szépe, ám három nappal megkoronázása után Keith Lewis, a szépségverseny igazgatója közölte vele, hogy "hiba történt" és nem is ő a győztes.

Kisvártatva a 21 éves Raquel Beezley fejére került az ékszer.

A bírósági dokumentumokból kiderült, hogy a trónjától megfosztott királynő szerint Lewisnak kényelmetlen volt, hogy ő spanyolul beszélt, attól tartott, hogy ezzel lerombolja a verseny nimbuszát, és a "tisztán amerikai" lányok közül néhányan nem jelentkeznek majd a következő évi megmérettetésre. A vádban szerződésszegésről és megtévesztésről is szó esett.

Lewis csütörtökön alaptalan vádaskodást emlegetett, és felsorolta, hogy vezetése alatt már két afroamerikai győztese volt a szépségversenynek, az újonnan megkoronázott Miss California pedig negyedrészben filippinó.

A leváltott szépségkirálynő a nyilvános megszégyenítésért és a díj elvesztéséért félmillió dollárra (közel 80 millió forint) pereli a rendezőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását