2024. április 26. - Ervin

A Fidesz Ifjúsági Tagozat elítél minden rasszista megnyilvánulást

A Fidesz Ifjúsági Tagozata a leghatározottabban elítél minden rasszista és kirekesztő megnyilvánulást - áll a szervezet pénteki közleményében, amely nyílt provokációnak minősíti a miniszterelnök részvételét a péntek délutáni újlipótvárosi tüntetésen.
2008. április 11. péntek 15:45 - Hírextra
Mint írják, az elmúlt években minden alkalommal hangsúlyozták, hogy az erőszakmentesség, az emberi méltóság és az alapvető alkotmányos jogok érvényesülésének pártján állnak; "tettük ezt akkor is, amikor nem egy marginális szélsőjobboldali csoportosulás veszélyeztette, hanem a kormányzati utasítás alatt álló rendőrség sértette az állampolgárok alapvető szabadságjogait".

A kormányfő azon bejelentése, hogy részt vesz a délutáni tüntetésen "nem egyszerűen felelőtlenség, hanem nyílt provokáció is. Gyurcsány Ferenc ezzel nem csupán megsokszorozott nyilvánosságot biztosít e marginális csoportoknak, de személyes jelenléte éppen azokat a célokat hitelteleníti, amelyeket az ellentüntetők meghirdettek".

Szerintük ugyanis "a kormányfő helye az alapvető szabadságjogokkal kapcsolatos kormányzati gyakorlat alapján nem a jogvédők, hanem a jogsértők táborában van", a miniszterelnök pedig "továbbra sem kormányzati teljesítménnyel kíván javítani a szocialista párt megítélésén".

A közlemény aláírói szerint Magyarországon a példátlan gazdasági és politikai válság ellenére sincs a szélsőjobboldali erőknek számottevő politikai támogatottsága; a létező maroknyi csoport valódi célja éppen az, hogy akcióik és nézeteik minél nagyobb nyilvánosságot kapjanak, ezért e szervezetek szándékosan keresik a látványos megjelenési lehetőségeket, melyek felnagyítják jelentőségüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását