2024. május 20. - Bernát, Felícia

Szita a be nem tartott ígéretről

Kaposvár polgármestere a 67-es főút elkerülő szakaszai miatt ismételten a kormány be nem tartott ígéretére hívta fel a figyelmet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
2008. április 9. szerda 13:45 - Hírextra

A kormány ígéreteivel szemben a 67-es út 2009-ig 2x1 sávon sem épül meg - írta Szita Károly (Fidesz) azt követően, hogy részt vett egy, az elkerülő út megépítéséről az érintett települések polgármestereinek és a beruházó részvételével lefolytatott egyeztető megbeszélésen, amelyet Pintér Lóránd (SZDSZ) miniszteri megbízott hívott össze kedden.

A megbeszélésen kiderült: jövőre csak a Kaposfüredet elkerülő szakasz építése kezdődik meg, a teljes beruházás pedig csak 2013-ra valósulhat meg, de akkor is csak 2x1 sávon - olvasható a polgármester közleményében.

"Ez azt jeleni, hogy a következő kormány feladata lesz megépíteni az utat" - vetítette előre a polgármester.

Ebben a ciklusban tehát még a 2x1 sávos elkerülő út sem épül, noha eredetileg 2013-ra már a 2x2 sávos kialakítást ígérte a jelenlegi kormány - emlékeztetett Szita Károly, rámutatva: "öt évet csúszik a 67-es főút elkerülő szakaszainak megépítése".

Pintér Lóránd miniszteri megbízott kedden, az egyeztető tárgyalást követően arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megszületett a politikai konszenzus a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő, a településeket elkerülő 67-es út műszaki paramétereit illetően.

A szabad demokrata politikus azért hívta össze az útépítésben érintett feleket, hogy a korábban megfogalmazott hat különböző műszaki megoldás közül kiválasszák a mindenki számára elfogadható verziót.

E szerint az elkerülő út kétszer egy sávon épül meg úgy, hogy a későbbiekben lehetőség legyen a kétszer kétsávos bővítésre - ismertette akkor résztvevők által elfogadott műszaki megoldást.

A 67-es út három települést elkerülő, Somogytúrtól az M7-esig tartó 11 kilométeres szakaszát múlt év tavaszán adták át. A még megépítésre váró, összességében 36 kilométernyi elkerülő szakasz öt települést mentesít a forgalomtól, egyúttal időben jelentősen lerövidíti a közlekedést Kaposvár és a Balaton között.

A következő, Kaposfüredet elkerülő szakasz építésének előkészítése megkezdődött, míg a további négy települést elkerülő szakaszról még folynak az egyeztetések a szaktárcákkal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását