2024. május 8. - Mihály

Olimpia - Rossz döntésnek keserűség a vége

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) magas rangú illetékesek kedden Pekingben elítélte az olimpiai láng londoni és párizsi útját megzavaró tüntetéseket és véleménye szerint a megmozdulások résztvevőit Kína elleni gyűlöletük hajtja.
2008. április 8. kedd 10:15 - Hírextra
"Nagyon kétségbe vagyunk esve" - jelentette ki Kevin Gosper, a NOB koordinációs bizottságának alelnöke, hangsúlyozva, hogy magát a lángot sértették meg azok, akik a Kínával való szembenállásukat akarják kifejezni.

"Csupán gyűlöletüknek adnak hangot, függetlenül attól, hogy mi van napirenden, és az ország elleni gyűlölet fáklyánkra hull vissza" - mondta Gosper.

A keddi francia sajtó egyszerűen "fiaskónak" nevezte az olimpiai láng előző napi párizsi viszontagságait. A jobboldali Le Figaro szerint teljesen csődöt mondtak a biztonsági intézkedések, a tüntetők elsöpörték őket. A baloldali Libération "reszketeg, szégyenlős fényecskének" nevezte a lángot és megjósolta, hogy Peking gőgje miatt a világstaféta "keresztúttá" válik. "Nincs más megoldás a NOB és a kínai hatóságok számára: jelentős gesztust kell tenni Tibetben és Kínában az elnyomott állampolgárok felé" - írta a Libération. Hasonlóan vélekedik a kommunista L'Humanité is: "Egy dolog immár világos: Kína nem maradhat süket a tibeti elnyomást elítélő nemzetközi tiltakozással szemben." A lap szomorúságának ad hangot amiatt, hogy a láng kaotikus, rendőri kísérettel megtett útja eltorzította magát a jelképet és szíven találta a Játékokat." A katolikus La Croix úgy látja, hogy az olimpiával és lánggal kapcsolatban a "valami eltörött" érzés uralkodik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását