2024. április 29. - Péter

Gyurcsány és az antifasizmus

Gyurcsány Ferenc szerint a hétfői flashmob elleni tüntetéssel végre újra megmutatta magát a magyar antifasizmus, amiért hálás. Az előzményeket felidézve a miniszterelnök blogjában arról írt, hogy egy koncertjegyeket árusító iroda vitába keveredett valakiv
2008. április 8. kedd 13:45 - Hírextra
Az iroda nem rendelkezett ilyen jeggyel, így a kérést elutasította, kialakult egy vita, majd a jegyirodát a következő éjjel felgyújtották. Ismert szélsőségesek aztán megmozdulást szerveztek a jegyiroda ellen - írta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök kitért arra: az a nem szokványos helyzet állt elő, hogy néhányan azok közül, "akiknek régóta elegük van már a szélsőségesek grasszálásából", ellentüntetést szerveztek.

Gyurcsány Ferenc internetes naplójában hangsúlyozta: végre azok voltak többen, akik határozottan és világosan azt mondták, elegük van a radikálisokból, a megfélemlítésből, abból, hogy egy hangos kisebbség bemocskolja normális nemzeti érzelmeinket, és tönkre tegye a demokratikus nyugalmat.

Mint írta, akik ott voltak - köztük több politikus is - nevükön nevezték a jelenségeket, egyértelmű, világos "nácik haza!" felszólítást skandáltak, amit a szélsőségesek nem kértek ki maguknak, hanem azt válaszolták, hogy itthon vannak.

"Végre újra megmutatta magát a magyar antifasizmus is. A radikalizmussal szemben fellépő demokratikus sokaság egy csoportja nem félt felvenni a kesztyűt, nem hezitált, hanem odament és kiállt elveiért" - fejtette ki.

Gyurcsány Ferenc megjegyezte: nagyon hálás ezeknek az embereknek. "Sokak, sokunk hitét erősítették, hogy vannak, akik megküzdenek. Köszönöm, hogy ilyenek voltak!" - olvasható a kormányfő blogjában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását