2024. április 28. - Valéria

Eredménytelen házkutatás a doppingügyben

A görög rendőrség házkutatást tartott a súlyemelő szövetségben, és azoknak a sportolóknak az öltözőjében, akik egy márciusi doppingellenőrzésen buktak meg. A rendőrség közleménye szerint semmit nem találtak, ám a nyomozás folytatódik.
2008. április 8. kedd 20:46 - Hírextra

A görög válogatott 11 tagjáról a múlt héten derült ki, hogy doppingolt. Az érintettek azon az előre be nem jelentett ellenőrzésen buktak meg, amelyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) végzett március 7-én. A szövetség neveket nem közölt arra hivatkozva, hogy a levett minták ellenőrző elemzése (B próba) még hátravan. A válogatott vezetőedzőjét, Hrisztosz Jakovut ugyanakkor azonnal felfüggesztették.

A görög sportvezetés jelezte: nem kívánja kommentálni a súlyemelők doppingügyét, amíg a B próba eredménye nem ismert. A megismételt analízis végeredményét várhatóan a héten teszik közzé. A helyi média szerint anabolikus szteroidokkal buktak meg a sportolók.

Ha a B próba is igazolja a doppingolás tényét, Görögország nem indíthatja súlyemelőit (öt férfit és három nőt) a pekingi olimpián, valamennyi vétkes sportoló pedig, akárcsak a sportági szövetség, egyformán kétéves eltiltásnak néz elébe.

A görög szövetség arról már döntött, hogy a nemzeti válogatott távol marad az április 14. és 20. között esedékes olaszországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságtól.

A budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) vasárnapi állásfoglalásában jelezte, hogy a WADA antidopping-szabályzatát figyelembe véve az esetek teljes kivizsgálásának lezártáig nem kommentálja az eseményt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását