2024. május 2. - Zsigmond

Enyves és véreskezű gyerekek

Az utóbbi időszakban nagy nyilvánosságot kapott esetekkel ellentétben a gyermek- és fiatalkorúak az esetek túlnyomó többségében vagyon elleni bűncselekményeket, általában csekély értékű lopásokat követnek el - mondta Zélity László szegedi rendőrkapitány h
2008. április 8. kedd 07:30 - Hírextra
Kétségtelenül előfordultak nagyon extrém és durva esetek, de ezek az összes bűncselekmény nagyon csekély hányadát jelentik csupán - mondta az alezredes a csongrádi megyeszékhelyen rendezett négynapos bűnmegelőzési szabadegyetem megnyitója előtt az MTI-nek.

A gyermek- és fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények négyötöde vagyon elleni bűncselekmény, jellemzően lopás. Az összes elkövető mintegy tizede kerül ki ebből a korosztályból, az általuk elkövetett bűncselekmények száma azonban az elmúlt öt év adatait vizsgálva növekvő tendenciát mutat - mutatott rá a rendőrkapitány.

A gyermek- és fiatalkorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények 90 százaléka vagyon elleni bűncselekmény. Az esetek többségében a tettesek "szükségletkielégítő" bűncselekményeket követnek el, ha nem rendelkeznek például valamilyen technikai eszközzel és vágynak rá, valamilyen úton-módon megszerzik azt társuktól - fogalmazott az alezredes.

M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője elmondta, hogy a korábban már elindult DADA (Dohányzás, Alkohol, Drog, Aids) és Ellen-szer program mellett januártól munkatársaival rendhagyó osztályfőnöki órákat is tartanak, melyeken főként a diákcsínyek és a bűncselekmények közötti különbségekről beszélnek.

Hozzátette: pszichológusok és civil szervezetek bevonásával komplex bűnmegelőzési programokat is készítenek elő az oktatási intézmények számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását