2024. április 30. - Katalin, Kitti

Viszlát számlagyár

Újabb számlagyárat számoltak fel a pénzügyőrök a napokban, a dél-alföldi üggyel kapcsolatban egy embert előzetes letartóztatásba helyeztek – közölte a Vám- és Pénzügyőrség regionális parancsnokságának szóvivője szombaton az MTI-vel.
2010. április 3. szombat 11:18 - HírExtra
Az eljárás eddigi adatai szerint Bács-Kiskun megyében élő emberek huszonegy cég nevében bocsátottak ki fiktív számlákat nyolcvan számlabefogadó gazdasági társaság felé, főként építőipari tevékenység körébe tartozó szolgáltatásról, összesen 1,1 milliárd forint értékben - mondta Némedi Varga Éva.

A fiktív számlákat a befogadó cégek az adóbevallásaikban felhasználták, ezzel jelentősen megkárosították a központi költségvetést. Az így felderített adócsalás elkövetési értéke kétszáz millió forint, a pénzmosás bűncselekmény elkövetési értéke hatvan millió forint - közölte a szóvivő. A pénzügyőrök az ország több megyéjére kiterjedően huszonöt helyszínen tartottak házkutatást.

Az okozott kár megtérülése érdekében a vámhatóság 220 millió forint értékű vagyont – ingatlant, készpénzt, gépjárművet – foglalt le. A kihallgatásokat követően őrizetbe vettek egy magyar állampolgárt, akit a Kecskeméti Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

A férfi ellen adócsalás, valamint pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - mondta az őrnagy. Korábbi közlések szerint az idén már két hasonló nagyságrendű bűncselekményt derítettek fel a vámosok. Az egyik számlagyárat a Közép-magyarországi Regionális Parancsnokság, a másikat a Dél-dunántúli Regionális Parancsnokság illetékességi területén számolták fel.

(Képünk illusztráció)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását