2024. május 2. - Zsigmond

Felfüggesztették a sztrájkot

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) hétfőn 10 órakor felfüggesztette 0.00 órakor megkezdett munkabeszüntetést - közölte Gaskó István, a VDSZSZ elnöke.
2008. április 7. hétfő 11:20 - Hírextra

A VDSZSZ és a MÁV Zrt. között a szakszervezet sztrájkköveteléséről és a még elégséges szolgáltatásról reggel 8 órakor kezdődött egyeztetés eredménytelenül fejeződött be, a tárgyalást pénteken 9 órakor folytatják.

A VDSZSZ eredeti követelése 10 százalékos többletbéremelés a kiszervezett MÁV-társaságok munkavállalóinak a megajánlott 6,9 százalék felett, továbbá a MÁV Cargo privatizációs bevételéből 250 ezer forint kifizetése valamennyi vasutasnak. Ez egészült ki azzal a követeléssel, hogy a korábban bezárásra szánt 38 vasúti szárnyvonalon maradjon meg a személyszállítás, valamint a pénzügyminiszter által bejelentett további inflációnövekedést a munkáltató 1,1 százalékos béremeléssel kompenzálja.

Az egyeztetést követően Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke az MTI-nek elmondta: továbbra sincs előrelépés, a munkáltatót nem érdekli, hogy a vasúti hálózaton a sokadik sztrájk zajlik, nem hajlandó elmozdulni álláspontjáról. Megjegyezte: bár a sztrájkot felfüggesztették 10 órakor, a gördülő sztrájk folytatódik.

Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője közölte, hogy a vasúttársaság továbbra sem teljesíti a szakszervezeti követeléseket, mert mind a négyet irreálisnak tartja. A még elégséges szolgáltatás tekintetében a MÁV azt képviseli, hogy sztrájk esetén a reggeli munkába járást biztosítani kell, ebben a viszont a szakszervezet nem partner - mondta Sigulinszki Tibor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását