2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az elnök lemondását akarja

Niki Lauda volt Forma-1-es világbajnok azt mondta, hogy Max Mosley-nak, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szexbotrányba keveredett elnökének csupán egy választása van: le kell mondania tisztéről.
2008. április 7. hétfő 18:24 - Hírextra

"Ha Max hideg fejjel átgondolja, hogy mi történt, akkor csak egy következtésre juthat: azonnal lemond" - nyilatkozta a háromszoros vb-győztes osztrák versenyző. "Ha folytatná működését, azzal az elnöki poszt tekintélyét rombolná le."

A szigetországi lapok szerint más korábbi világbajnokok, így a dél-afrikai Jody Scheckter és brit Jackie Stewart is üdvözülnék, ha Mosley távozna.

A nemzetközi szövetséget 1993 óta irányító 67 éves brit sportvezető a News of the World című lap beszámolója szerint öt, náci kosztümbe öltözött prostituált társaságában szadomazo orgián vett részt, amelyről egy ötórás szexvideó is készült.

"Amit tettem, az teljesen a magánügyem. Ártatlan és teljesen legális" - nyilatkozta szombaton Mosley, aki a lehető leggyorsabban rendkívüli FIA-közgyűlést tartana Párizsban.

Az esetet tovább bonyolítja, hogy az elnök édesapja, Sir Oswald Mosley volt az 1931-ben létrejött, majd betiltott brit náci párt alapítója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását