2024. április 26. - Ervin

Új szálloda épül

Szálloda épül Leányfalu Duna-partján, a 200 ágyas beruházás része a település központja nagyszabású megújulási programjának - közölte a Pest megyei falu polgármestere hétfőn az MTI-vel.
2008. április 7. hétfő 18:20 - Hírextra

Nyíri Csaba elmondta, hogy a fejlesztés a termálvízből táplálkozó strand korszerűsítésével vette kezdetét. Az uszodát és a strandmedencét vízforgatóval szerelték fel, most pedig a gyermekmedence kap ilyen berendezést. Mellette alakítanak ki egy három részből álló, összesen 60 személyt befogadó szaunát. A strand melletti 2,1 hektáros önkormányzati területet értékesítették és magánberuházásként épül meg rajta a szálloda, amihez 100 apartman is tartozik majd. Ehhez csatlakozik a hajó- és jachtkikötő, ami által a vízisport új bázissal gazdagodhat a part és a Szentendrei sziget közötti Duna-ágban - tette hozzá.

A strandon és a környékén az elárusító bódék helyére - pályázati úton - új, egységes, esztétikus fából készült pavilonok kerülnek, a bérlők öt évre válthatják ki a használati engedélyt. Leányfalu arculatának vonzóbbá tételét szolgálja a lerobbant faluház újjáépítése, a terv elkészítésére Vadász György Kossuth díjas építészt kérték fel. Az önkormányzat tulajdonába került szép Klein villában pedig a Ravasz László püspökről elnevezett, 15 ezer kötetes könyvtár kap helyet - hívta fel rá a figyelmet a polgármester.

A 3300 lelkes Duna-kanyari település fejlesztéséhez tartozik az általános iskola bővítése két tanteremmel, sok fiatal házaspár költözött ugyanis az elmúlt években a faluba, így a gyermekszám is örvendetesen növekszik. Tervbe vették egy idegenforgalmi iskola építését is. Az innen kikerülő diákok a leendő szálloda személyzetének utánpótlását is adhatják - mondta Nyíri Csaba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását