2024. május 2. - Zsigmond

Átadták a díjakat

Kőrösi Csoma Sándor, a nagy magyar Kelet-kutató születésének 224. évfordulóján megemlékeztek életéről és munkásságáról, s átadták a Balassi Intézet által alapított Hungarológiai Díjakat négy indiai fiatalnak a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Közp
2008. április 7. hétfő 17:35 - Hírextra

Újdelhiben második alkalommal adták át a Kőrösi Csoma Sándor Hungarológiai Díjakat.
A 2007-ben kiírt pályázatra öt mű érkezett, ebből a bírálóbizottság négyet tartott díjazásra érdemesnek. Első díjban részesült Savita Gaur Magyarország, ahogyan én láttam című dolgozatáért. Második helyezést ért el Meenakshi esszéjével, amely Kertész Imre és a Sorstalanság címet viseli. Különdíjat kapott Vikram Singh India-néző és Ashish Rastogi Igekötők a magyar nyelvhasználatban című dolgozatáért - mondta el az MTI-nek Lázár Imre, az intézet igazgatója, aki a díjakat az esten átadta.

A Balassi Intézet azzal a céllal alapította a kitüntetést, hogy kifejezze megbecsülését az indiai felsőoktatási intézményekben a magyar nyelv és kultúra megismerésében kimagasló tevékenységet nyújtó személyek iránt.

A díjat a Delhi Egyetem magyar nyelvi kurzusára beiratkozott, vagy a magyar nyelvet és irodalmat szabadon választott tárgyként tanuló illetve ott frissen végzett hallgató kaphatja.

Az esten a vendégek megtekinthették Neményi Ferenc A világ tetejéhez közel című, Kőrösi Csoma Sándorról szóló dokumentumfilmjét, majd bográcsban készült gulyással vendégelte meg az intézet a résztvevőket - tette hozzá az igazgató.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását