2024. május 4. - Mónika, Flórián

34 ezer forint egy tetőcserép

Izgalmas licitálásokat láthatott szombaton az érdeklődő közönség a BÁV Aukciósház jótékony célú árverésén. A Mátyás-templom harminc darab tetőcserepe átlagban a kikiáltási ár majdnem duplájáért kelt el, az utolsó három tetőcserépért pedig 34.000 forintot
2008. április 7. hétfő 17:31 - Hírextra
A BÁV Aukciósház a Falk Art Fórum művészeti fesztivál keretében a felújítás alatt álló Mátyás-templom 30 db mázas Zsolnay-tetőcserepét bocsátotta jótékony célú árverésre, elősegítve ezzel Budapest egyik legszebb templomának rekonstrukcióját. Az Aukciósház – egy igazi aukció hangulatát idézve – árverezővel, kényelmes székekkel és számozott tárcsákkal várta az érdeklődőket.



A kezdeti félénkség után hamar kiderült, hogy sok adakozó gyűlt össze a jótékonysági eseményen és az aukció második felében már 6.000 forint alatt nem lehetett cserepet venni. A Mátyás-templom plébániája által sorszámozott formában és díszcsomagolásban megvételre kínált, Varjú Imre kanonok aláírásával ellátott cserepek ára volt, hogy 10.000 forintra is felkúszott. Az utolsó három darabra, egy sárga, egy fehér és egy zöld cserépre, melyet együtt kínált megvételre az Aukcósház, izgalmas licitálás alakult ki. Az eredetileg 10.000 forintért kikiáltott sorozatért hosszabb vetélkedés indult a közönség soraiban, míg végül a cserepeket egy fiatal pár vihette haza 34.000 forintért.

Öröm látni, hogy ennyi adakozó ember él közöttünk, és ilyen sokan támogatják Magyarország egyik ékességének felújítását. Mindig büszkeség egy sikeres aukció, főképpen, ha jótékonysági célú, mondta az eseményt követően Tűzkő Péter, a BÁV Aukciósház kereskedelmi vezetője.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását