2024. április 27. - Zita

Megvalósíthatatlan elvárások az új elnökkel szemben

Megvalósíthatatlan vagy triviális elvárásokat támasztanak a Magyar Televízió (MTV) leendő elnökével szemben a posztra jelöltet állító kuratóriumi elnökség tagjai - összegezte a tízfős testület négy tagjának részvételével folytatott kerekasztal-beszélgetés
2008. április 6. vasárnap 07:09 - Hírextra

A Kamera Hungária elnevezésű szakmai rendezvény második napján tartott vita folytatásában viszont jellemzően az addig kifejtetteket boncolgatták a kurátorok.

Balogh László, a testület elnökhelyettese szerint például az új vezető alatt az MTV-nek a magyar kultúra sokszínűségét kell bemutatnia, valamint a közszolgáltatási szabályzat - ma nem maradéktalanul betartott - elírását érvényre juttatnia.

Kozák Márton (SZDSZ) szerint azokat a folyamatokat kell továbbvinnie a leendő elnöknek, amelyek négy év alatt "teljesen minősíthetetlenből" "egészen elfogadhatóvá" változtatták a nagyobbik köztévé gazdálkodását, de azt is a kívánalmak között említette, hogy "ne hagyja magát befolyásolni a pártkatonáktól; tőlünk".

Szabó László (Fidesz) szerint "bátor és fiatalos" vezető kell a társaság élére, aki formájában, tartalmában megújítja, kreatív, innovatív módon mértékadóvá teszi a műsort.

Szerinte be kell bizonyítani, hogy "a magyar adófizetők nem véletlenül költenek el harminc-valahány milliárd forintot a Magyar Televízióra", miközben ma "az MTV műsorainak jelentős része utánérzés". "Volt olyan MTV-elnök, aki az innovációba bukott bele?" - tette föl a kérdést.

"A tévékuratórium nem fejvadászcég" - kontrázott Fehér Zsuzsa (MSZP), arra emlékeztetve, hogy a most futó elnökválasztási körben csak azok közül válogathatnak, akik a pályázati csomag 13 vásárlója közül végül benyújtják elképzeléseiket.

Mint mondta, nem kuratóriumi, hanem felelős igazgatótanácsi rendszerben kellene működtetni a közmédiumokat, a televíziónak pedig az új, óbudai gyártóbázison, modern eszközparkkal, "szűkített létszámmal" kell tovább működnie.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását