2024. május 3. - Tímea, Irma

Ülésezik az SZDSZ ot

Ma ülésezik az SZDSZ országos tanácsa (ot), amely dönt a párt rendkívüli küldöttgyűlésének összehívásáról. Az ülés elején valószínűleg Kóka János pártelnök ismerteti a közelmúlt eseményeit.
2008. április 5. szombat 09:37 - Hírextra

Köztük azt is, hogy az SZDSZ ügyvivő testülete (üt) múlt hét hétfőn egyhangúlag elfogadta a frakció javaslatát, amely szerint április 30-ig minden szabad demokrata minisztert és államtitkárt visszahívnak a kormányból.

Kóka János értékelését követően dönthet az ot az április végére tervezett rendkívüli küldöttgyűlés összehívásáról, amelyen majd a küldöttek határozatot hozhatnak a párt rendkívüli tisztújításáról és a koalícióból való kilépésről. A rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésre várhatóan június elején kerül sor.

A koalíciós válság kiéleződését az okozta, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szocialista pártelnök március 29-én az MSZP országos pártértekezletén Horváth Ágnes egészségügyi miniszter leváltását javasolta. Az SZDSZ kiállt Horváth Ágnes mellett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását