2024. április 27. - Zita

Asztalitenisz olimpiai selejtező: Zwickl is kiesett

Póta Georginához és Lovas Petrához hasonlóan Zwickl Dániel is kikapott első mérkőzésén a főverseny második szakaszában, az asztaliteniszezők Nantes-ban zajló európai olimpiai selejtezőjén.
2008. április 5. szombat 15:35 - Hírextra

A magyar játékos - aki 147. a világranglistán - a holland Trinko Keen (47.) ellen lépett asztalhoz az U jelű tábla negyeddöntőjében és a papírformának megfelelően öt szettben vereséget szenvedett.

A főverseny második szakaszában négy, egyenként hétfős kieséses táblát alakítottak ki a szervezők a férfiaknál és a nőknél is. A négy tábla győztese pekingi kvótát szerez, a többiek a szombat este rajtoló, majd vasárnap folytatódó harmadik szakaszban kapnak ismét lehetőséget, de ott már csak három-három indulási jog talál gazdára nemenként.

Ez a szakasz két részből áll, a szombat esti elsőben - ahol mindhárom magyar érdekelt lesz - 8 pár mérkőzik a 16-os főtáblára jutásért. A vesztesek kiesnek, a 8 győztes vasárnap folytathatja a 16-os progresszív kiesésben, ahol minden helyezést eldöntenek a későbbi tartalékok meghatározása miatt.

Póta és Lovas 20, Zwickl pedig 21 órától lép asztalhoz, a pekingi indulási jog kiharcolásához minimum négy mérkőzést kellene nyerniük, azaz igencsak nehéz helyzetben vannak. Zwickltől már az is bravúr volt, hogy továbbjutott a selejtezőből, a hölgyek szereplése azonban eddig egyértelműen csalódás, hiszen a szakvezetés előzetesen legalább egyiküktől kvótát várt.

Eredmény: férfiak, 2. szakasz, negyeddöntő:

U tábla:

Keen (holland)-Zwickl 4-1

korábban: nők, 2. szakasz, negyeddöntő:

W tábla:

Fagyejeva (orosz)-Lovas 4-3

X tábla:

Xu Jie (lengyel)-Póta 4-1



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását