2024. május 2. - Zsigmond

Újab nyolc halott a zavargásokban

Ismét zavargások robbantak ki Kína tibetiek lakta délnyugati részén. Rendőrök tüzet nyitottak a tiltakozókra, egy tibeti jogvédő csoport értesülései szerint nyolc embert halt meg.
2008. április 4. péntek 22:10 - Hírextra
Az Új Kína hírügynökség beszámolója szerint a Tibettel határos Szecsuán tartományban, a Garzi Tibeti Autonóm Körzetben csütörtök este törtek ki zavargások; a tüntetők megtámadtak és súlyosan megsebesítettek egy helyi tisztségviselőt.

"A rendőrök kénytelenek voltak figyelmeztető lövéseket leadni, és véget vetettek az erőszaknak" - áll a kínai hírügynökségi jelentésben.

Egy londoni székhelyű jogvédő csoport az Indiában élő tibeti száműzöttektől származó értesülésre hivatkozva közölte: nyolc embert öltek meg a rendőrök.

Több száz buddhista szerzetes és hozzájuk csatlakozó helyiek azért vonultak a kormányzat épülete elé, hogy követeljék két szerzetes szabadlábra helyezését. Utóbbiaknak az volt a bűne, hogy a dalai lámáról készült fényképeket birtokoltak - közölte Matt Whitticase, a Kampány a Szabad Tibetért nevű szervezet szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását