2024. május 21. - Konstantin

Telepátia, a szervtelen érzékelés

A gondolatátvitel képessége mindenkiben benne van, csak meg kell tanulni kiereszteni. Akár elhisszük, akár nem, mindenkiben ott rejlenek olyan pszichés képességek, melyek tudományos tételek által még nem megmagyarázhatók.
2008. április 4. péntek 16:08 - Hírextra
Az érzékszerveken túli érzékelés legismertebb formája a telepátia, melyet leginkább a szerelmespárok szoktak emlegetni. A telepátia jelentése gondolatátvitel, bővebben két élőlény közötti információcsere, mely nem kapcsolódik egyik érzékszervhez sem.

– Ez a jelenség arra enged következtetni, hogy egyfajta kollektív tudat részei vagyunk. A telepátia nem ismer térbeli vagy időbeli korlátokat, ide tartozik a megérzés, az előérzet és a jövőérzet is. Nemcsak emberek, hanem állatok között is létezik, amit kísérletek is alátámasztanak – mondta el Paulinyi Tamás, pszi-kutató.

Példaként azt a már mindenki által tapasztalt és egyszerű eseményt említette, amikor a kutya egyedül van a házban, és korábban megérzi gazdája közeledtét, mint ahogy látható vagy hallható lenne az érkezése. De állat és állat között is létrejöhet ilyen kapcsolat. A legizgalmasabb mégis az emberek telepatikus kommunikációja, melyet már régóta ismernek, de a mai napig nincs rá magyarázat.

– Parajelenségek alatt azt értjük, hogy az események tudományos hátterét nem ismerjük. A telepátia tudati képesség, és ahhoz, hogy átéljük, nem a koncentráció a lényeg, hanem egyfajta lelki odafordulás, hogy engedjük előtörni ezt a jelenséget, hogy meghalljuk a belső hangot.

Általában a nőknek tulajdonítják az intuíció képességét, pedig a férfiak is ugyanannyira érzékenyek, csak racionális beállítottságuk miatt elnyomják ezeket az adottságokat. A telepátia könnyebben kialakul egymáshoz érzelmileg közel álló személyeknél, ezért is fordul elő gyakrabban szerelmesek, barátok vagy családtagok között. A telepátia képessége tanulható, fejleszthető úgy, hogy az akadályozó tényezőket lecsökkentjük. Vagyis le kell csillapítanunk racionális oldalunkat, szívvel és lélekkel meg kell nyílni, hogy a láthatatlan kommunikáción keresztül az információk eljussanak hozzánk.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását