2024. április 29. - Péter

Lovas továbbjutott

Lovas Petra továbbjutott a főverseny első fordulójából, Póta Georgina viszont kikapott az asztaliteniszezők Nantes-ban zajló európai olimpiai selejtezőjén. Előbbi így még harcban van a pénteki kvótákért, utóbbi szombaton javíthat.
2008. április 4. péntek 12:57 - Hírextra
Lovas (75. a világranglistán) a kínai születésű, de francia színekben versenyző Xian Yi Fanggal (61.) nézett farkasszemet a negyeddöntőben, s magabiztosan 4-1-re nyert. Egy román-görög párharc továbbjutójával találkozik majd a 14:50 órakor kezdődő elődöntőben és ha ott is győz, akkor már csak egy siker választja majd el a pekingi részvételtől.

A friss országos bajnok Póta (48.) ellenfele a litván Ruta Pasauskiene-Garkauskaite (131.) volt a T jelű tábla első körében. A papírforma tehát a Statisztika Európa-bajnokának sikerét ígérte, aki megnyerte az első szettet, majd a másodikban is 10:1-re vezetett, végül azonban meglepetés lett a vége: Garkauskaite a játszmán belül, majd a meccsen is fordított és végül öt szettben győzött. Póta így befejezte pénteki szereplését.

Zwickl Dániel 12:30 órától lép asztalhoz a hazaiak legjobbja, Christophe Legout ellen, a tét a négy közé jutás.

A főverseny 1. szakaszában négy, egyenként 8 fős kieséses táblát alakítottak ki a férfiaknál és a nőknél is. A négy tábla győztese kijut az olimpiára, a többiek szombaton ismét harcba szállhatnak a kvótákért.

Eredmények:
nők, főtábla, negyeddöntő:

T tábla:
Pasauskian-Garkauskaite (litván) - Póta 4-1

S tábla:
Lovas-Xian (francia) 4-1
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását