2024. április 20. - Tivadar

Legyőzte a rákot!

Hogyan válik egy szertelen, az életet nagy kanállal habzsoló férfiból gondoskodó családapa? Mondjuk úgy, hogy a küzdelem egy halálos betegséggel, az évekig tartó felépülés teljesen átformálja az ember személyiségét. Ez történt az Operettszínház egyik veze
2008. április 4. péntek 14:14 - Hírextra
Huszonkét éves voltam, erőm teljében, tökéletesen éreztem magam a bőrömben. Rendszeresen sportoltam, mindenben benne voltam, kétszáz fokon égtem. Semmilyen tünetem nem volt, a betegség csak egy baleset miatt derült ki. Az történt, hogy egyik kollégám félreértett egy helyzetet, és bosszúból lelökött a színpadról. Beleestem a zenészárokba, és valami átszúrta az oldalamat. Kórházba kerültem, ahol megröntgeneztek. Így derült ki, hogy veserákom van, és 40 százalék esélyem a túlélésre.

A színész először összeomlott a hír hallatán. Aztán megtudta, milyen műtéteken kell átesnie, és hirtelen tudatosult benne az egész szörnyűség. Közelebb került a halálhoz, belegondolt abba, milyen lenne, ha megszűnne létezni. Amint felfogta ezt, és átlátta a rá váró nehézségeket, elkezdett munkálkodni benne az életösztön. Elhatározta, hogy harcolni fog, és nem adja meg magát.

Mészáros Árpád Zsolt tíz nap alatt három műtéten esett át, melyek közül volt olyan, amit érzéstelenítés és altatás nélkül vállalt el, ugyanis így hamarabb áteshetett az összes beavatkozáson. Rájött arra is, hogy nemcsak a testét kell karban tartania, hanem a lelkét és az agyát is.

Minden segítséget elfogadott, számtalan módszert kipróbált. Tanulmányozta a reformétkezés szabályait, egészségmegőrző tréningekre járt, rengeteg gyógyszert, vitamint, gyógyteát szerzett be. Ezeket mind a mai napig szedi. A ginsenget jó szívvel ajánlja mindenkinek, mert csodákat tud tenni az emberi testtel.

- Volt olyan időszak, mikor minden vasárnap cápát főztem, mert azt olvastam, a cápaporc segít a rák legyőzésében. Persze ez csak az agyamnak tett jót, mert magát a porcot meg sem főztem, de mégis segített abban, hogy a lelkem jobban érezze magát.

A színész azt vallja, minden az agyban dől el. Rájött arra, milyen fontos, hogy megismerjük magunkat, a testünket, a reakcióinkat, és hogy ráerősítsünk azokra a részekre, amik gyengének bizonyulnak. Miután gyógyultnak nyilvánították, az egész élete megváltozott: célokat tűzött ki maga elé, terveket akart megvalósítani.

- Minden évben elhatározom, hogy mit akarok elérni december végéig, és mindent megteszek, hogy megvalósítsam, amit kitűztem magam elé. Amikor beteg voltam, a zene gyógyító erejére is rácsodálkoztam. Akkoriban kezdtem el komolyabban tanulni az éneklést, és biztos vagyok benne, hogy ez is nagyon sokat segített abban, hogy még mindig élek.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását