2024. május 3. - Tímea, Irma

Az élet, mint olyan

Új bemutatóval készül a Miskolci Nemzeti Színház: Hanoch Levin Az élet mint olyan című tragikomédiáját április 11-én Lévay Adina rendezésében láthatja a közönség - tájékoztatta az MTI-t a teátrum szóvivője pénteken. Balogh Csilla közölte: az előadás szere
2008. április 4. péntek 13:32 - Hírextra
Az örök téma pedig egy férfi és egy nő, az együtt leélt élet csalódásokkal, vágyakkal, szerelemmel, a harcok, a sértések, a kibékülések, az elmúlás, a félelmek és az emlékek, tehát "az élet, mint olyan".

Mint mondta, a tragikomédia egyszerű történeten alapul. A férj és felesége harminc éve élnek együtt, mígnem egy éjszakán Yona, a férj rádöbben, elég volt. Úgy érzi, elfecsérelte az egész életét, s szerinte mindennek fő oka a felesége, Leviva. Elhatározza: elköltözik, és új életet kezd, mielőtt még nem késő. Az, hogy mindehhez mit szól Leviva és hogy az elhatározást követik-e tettek, kiderül az előadásból - mutatott rá Balogh Csilla.

Arról is beszámolt, hogy a humor és a tragikum végletei között egyensúlyozó, két nagyszerű alakítást kínáló darab az emberi kapcsolatok sűrűjébe viszi a nézőt, kívülről láthat olyan helyzeteket, amelyeket az élet során ő maga is megél.

Hanoch Levin, a szerző - az izraeli színház legendája - élete 57 éve alatt 56 színpadi művet írt. Életművének egyik legfontosabb és a világ számos színpadán sikerrel előadott darabja Az élet mint olyan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását