2024. május 4. - Mónika, Flórián

Köszönik Maradona támogatását

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök köszönetét fejezte ki Diego Maradona argentin futball-legendának országa támogatásáért.
2008. április 3. csütörtök 12:01 - Hírextra
Maradona december végén dedikált mezt adott át Irán Buenos Aires-i nagykövetének, s szimpátiájáról biztosította az irániakat, kijelentvén: "Teljes szívemből támogatom az iráni népet". Egyúttal jelezte, szívesen találkozna Ahmadinezásddal.

Az 1986-ban világbajnok labdarúgó rendszeresen és nyíltan bírálja a Bush-adminisztráció politikáját és szívesen mutatkozik az Egyesült Államok éles hangú kritikusainak oldalán. Lelkes barátja Fidel Castro volt kubai vezetőnek, és nagyra becsüli Hugo Chavez venezuelai elnököt is.

Ahmadinezsád maga is szorosan kötődik több dél-amerikai politikushoz, így Hugo Chavezhez vagy Evo Morales bolíviai elnökhöz. Az iráni elnök szerint a dél-amerikai kontinensen "tiszta, vendégszerető és figyelmes" nemzetek élnek. Iránnak ugyanakkor Argentínával korántsem felhőtlen a viszonya, ott ugyanis továbbra is úgy vélik, irániak álltak a hátterében egy zsidó kulturális központ elleni 1994-es Buenos Aires-i merényletnek, melynek 85 halálos áldozata volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását