2024. április 29. - Péter

Hárommillió forintnyi adományt kaptak

Mintegy hárommillió forintnyi könyv- és ruhaadomány gyűlt össze az Ifjúsági Demokrata Fórum szervezte akció keretei között; az adományokat szállító kamion hétvégén indul az ukrajnai Tiszapéterfalvára - közölte Almássy Kornél országgyűlési képviselő, az ID
2008. április 2. szerda 13:43 - Hírextra

Az alelnök elmondta, hogy a három hete indult gyűjtés alatt összesen 530 tétel jött össze a felajánlásokból. Az adományok között nemcsak használt, hanem teljesen új ruhaneműk és könyvek vannak: volt olyan vidéki adakozó, aki ruhaboltja teljes árukészletét felajánlotta - tette hozzá.

Az összegyűlt ruhák mennyiségére tekintettel az adományok egy részét felajánlották az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat javára, mely azt a budapesti hajléktalanok megsegítésére fordítja.

Kárpátalján 200 ezer magyar él. Tiszapéterfalván - az alelnök tájékoztatása szerint - mintegy kétezren laknak. Az adományok a tiszapéterfalvai református líceumba érkeznek majd, innen osztják majd szét a ruhákat és a könyveket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását