2024. április 24. - György

Rekordösszegű adomány

Öt év alatt egymilliárd forinttal támogatja Demján Sándor nagyvállalkozó, illetve a nevét viselő alapítvány a hátrányos helyzetű encsi térségben élők oktatását, ez az adomány jelenleg a legnagyobb összeg, amelyet magánember valaha is felajánlott Magyarors
2008. április 1. kedd 07:08 - Hírextra
A Demján Alapítvány az Encsi Kistérségben élő hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatását pályázati úton támogatja - közölte Takács Ildikó, Demján Sándor kommunikációs tanácsadója az MTI-vel.

Nyírbátor után az Abaúj 36 településének csaknem 25 ezer lakosát tömörítő encsi kistérség a második, amelyet a Demján Sándor által 1994-ben alapított, a nevét viselő alapítvány támogat - tette hozzá.

A vállalkozó magánvagyonából létrehozott alapítványa egyebek mellett az esélyegyenlőséget szeretné megteremteni a hátrányos helyzetű óvodásoknak, általános és középiskolásoknak, szakképző iskolákba járóknak.

A nyírbátori és most már az encsi kistérségnek nyújtott támogatás modellértékű gyakorlatot kíván megvalósítani, amely a kistérségek gazdasági szerkezetének javítását is célul tűzi ki - mondta Ódor Ferenc, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a megyei önkormányzat elnöke.

A Demján Sándor Alapítvány és az Abaúj Polgáraiért Alapítvány között létrejött együttműködési megállapodás egyebek mellett az óvodákba, az általános és középiskolákba, valamint a szakmunkásképző intézményekbe járó tanulók, illetve az ő intézményeik támogatását vállalja, de a nyári táborozások és kulturális programok szervezését is támogatja.

Az encsi kistérségben a Demján Sándor Alapítvány öt év alatt egymilliárd forinttal, évente 200 millió forinttal járul ehhez - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását