2024. április 19. - Emma

Kegyetlen sorsolás

A szabadfogás kedden rajtoló négy súlycsoportjában rendkívül nehéz a magyarok sorsolása Tamperében, az Európa-bajnokság finn rendező városában.
2008. április 1. kedd 07:56 - Hírextra

A magyar szövetség tájékoztatása szerint mind a négy érdekelt ex-szovjet versenyző ellen kezd, akik közül a 120 kg-os David Muszulbesz, Sydney olimpiai aranyérmese, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok annyira "ex", hogy már szlovák színekben indul.

A 84 kg-ban Ritter Árpád az orosz Georgij Ketojevet fogta ki elsőre, a tavaly világ- és Európa-bajnok klasszis a tavalyi kontinensviadalon 2-0-ra győzte le magyar ellenfelét.

Gulyás István szakágvezető szerint a 120 kg-os Aubéli Ottó, illetve Ritter vereség esetén is versenyben maradhat, és a két kitűnő birkózó "farvizén" eljuthat a bronzmérkőzésig. Bár azt is hozzátette: "Árpi ma már képes Ketojev legyőzésére..." Az olimpiai szereplés szempontjából ugyanakkor kellemetlen, hogy a másik ágon a két grúz versenyző, Mindorasvili (84 kg) és Modzmanasvili (120 kg) simán döntőbe juthat, és miután a grúzok még egyik súlycsoportban sem szereztek olimpiai helyet, elhalászhatják az Eb egyetlen kvótáját a magyarok elől.

Az 55 kg-ban Szabó-Czibolya Gábor az örmény Mihran Dzsaburjannal, míg Tőzsér Sándor (66) az azeri Emin Azizovval száll szembe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását