2024. március 28. - Gedeon, Johanna

ELbukott a képhamisító-hálózat

Lebukott egy hálózat, amely olyan nagy festők műveit hamisította, mint Picasso, Miró és Dalí. A hamisítványokat az interneten keresztül ajánlották európai és amerikai gyűjtőknek.
2008. április 1. kedd 15:36 - Hírextra
A nyomozást az amerikai szövetségi nyomozó iroda (FBI) indította el, mivel növekedett azoknak a panaszosoknak a száma, akik online árverésen hamis rajzokat és litográfiákat vásároltak. A hitelességet igazoló (hamis) papírral ellátott művekért 1500 - 20 ezer eurót is fizettek - írta az El País című spanyol napilap.

Az FBI leleplezte a csalást, amely több galéria közreműködésével valósult meg. Az egyikben több, mint 15 ezer hamis képet találtak. Kiderült, hogy a központ Olaszországban és Katalóniában működik, így az akcióba bekapcsolódott az olasz és a spanyol rendőrség is.

Barcelonában letartóztattak egy nyolctagú, többségében spanyolokból álló csoportot, köztük három galériatulajdonost, egy művészi grafikákkal foglalkozó vállalkozás vezetőjét, két munkatársat és két hamisítót, akik évente 2 ezer rajzot készítettek. A megtalált képek között volt Tapies-, Chagall-, Lichtenstein- és Botero-utánzat.

A képeket jelenleg jelenleg vizsgálják a különböző katalóniai múzeumok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását