2024. április 25. - Márk

"Az ország lelke és az egyház"

A Magyar Országgyűlés, együttműködve a Polgári Magyarországért Alapítvánnyal és a Barankovics Alapítvánnyal, konferenciát tart 2008. április 2-án az Országgyűlés Felsőházi termében "Az ország lelke és az egyház" címmel.
2008. április 1. kedd 13:15 - Hírextra
A konferencia célja, hogy bemutassa, milyen széleskörű és mélyreható az a szolgálat, melyet az egyházak Magyarországon az emberekért végeznek a templomokban, az iskolákban, a kórházakban, az idősotthonokban, a romák között, a városok gyökerüket vesztett lakói érdekében, a vidéki népesség megtartásáért, és nem utolsó sorban a közélet különböző színterein. Az előadók vizsgálják az Országgyűlés, a képviselők felelősségét és lehetőségét abban, hogy az egyház és az állam együttműködése Magyarország polgáraiért minél hatékonyabb, átfogóbb és gyümölcsöző lehessen, és segítsen kiutat keresni a közélet politikai és erkölcsi válságából.

A konferenciára több mint négyszáz lelkipásztor jelezte részvételét, többek között Erdő Péter bíboros, Márkus Mihály református és Harmati Béla evangélikus püspökök. Felszólalnak Orbán Viktor képviselő a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke, Semjén Zsolt képviselő, a KDNP elnöke, Balog Zoltán képviselő, az Emberi jogi, kisebbségi, civil– és vallásügyi bizottság elnöke, Harrach Péter az Országgyűlés alelnöke, Blankenstein Miklós püspöki helynök és más katolikus, református, valamint evangélikus előadók.

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását