2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A KDNP hét pontja az iskolai erőszak ellen

A Kereszténydemokrata Néppárt megdöbbentőnek tartja az iskolákban elharapódzó gyermeki agressziót. Az iskolai verekedések és tanárverések látleletet állítanak ki a társadalom egészségtelen állapotáról. Az a liberális oktatáspolitika, amelytől hosszú évek
2008. április 1. kedd 14:26 - Hírextra
A Kereszténydemokrata Néppárt megdöbbentőnek tartja az iskolákban elharapódzó gyermeki agressziót. Az iskolai verekedések és tanárverések látleletet állítanak ki a társadalom egészségtelen állapotáról. Az a liberális oktatáspolitika, amelytől hosszú évek óta nyögnek az iskolák, csak romló teljesítményeket és tanárverő diákokat eredményezett. Itt az ideje, hogy változtassunk rajta!

A KDNP az alábbi pontok szellemében emeli fel szavát az iskolai agresszió ellen és mögötte rejlő társadalmi problémák megoldása érdekében:

1. Mindenféle agressziót elítélünk, kövesse el bárhol akár gyerek, akár felnőtt, akárki ellen.

2. Az agresszió bűn, amely mind pedagógiai, mind jogi kategóriák szerint büntetést érdemel, s a büntetés elmaradása megalázza az áldozatot, sérti a természetes igazságérzetet, tehát elítélendő.

3. Egyetértünk Újpest polgármesterével, aki a gyerekközösség védelme érdekében kizárta az iskolából a krónikus verekedőt.

4. Elítéljük azokat, az úgymond szakemberi megnyilatkozásokat, amelyek az elharapódzó tanárverésekért magukat az áldozatokat, a vétlen tanárokat teszik felelőssé. Ellentétes a szakmai etika alapvető normáival minden olyan megnyilvánulás, amely névleg a tanárok képviseletében nagy nyilvánosság előtt a tanári tekintélyt súlyosan romboló kijelentéseket tesz, miközben a konkrét tényállást nem is ismeri.

5. Osztozunk valamennyi pedagógus jogos felháborodásában és aggodalmában, és erőnkhöz mérten támogatást ígérünk nekik.

6. Üdvözöljük a Házelnök Asszony kezdeményezését: mind a közoktatási törvény felülvizsgálatát, mind az erkölcsi nevelés előtérbe helyezését jogos felvetésnek tartjuk, magunk is indítványozzuk mindkettőt.

7. Nem értjük, miért hallgat és nem ülésezik ilyen súlyos esetben az Országgyűlés Oktatási és Tudományos Bizottsága. És ha önmagától nem is, miért nem teszi meg akkor, amikor az országgyűlés elnöke erre felkérte.


Hoffmann Rózsa
országgyűlési képviselő
frakcióvezető-helyettes
Kiadó: KDNP frakció
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását