2024. április 30. - Katalin, Kitti

Új, futurista városrész épül

Új, futurista városrész épül az egyik legrégibb és legjelentősebb orosz városban, Nyizsnyij Novgorodban. A Globe Town, amelynek építését 2010-ben kezdik meg, 30 millió négyzetméternyi területen, 9 km hosszon, a Volga partján emelkedik majd.
2008. március 31. hétfő 08:35 - Hírextra

Tervezői, mint hajdan 1703-ban Nagy Péter cár idején Szentpétervár esetében, olasz mérnökök lesznek, akik több száz pályázó közül lettek az elsők. Valószínűleg azért, mert sikerül nekik megtartani a "humanisztikai vonalat egy olyan szektorban, amely ma már döntően mérnöki" - nyilatkozta a Corriere della Serának Dante O. Benini, a nyertes vállalkozás vezetője.

Az építtetők 100 milliárd eurós (25 835 milliárd forint)költségvetéssel számolnak, ebből a régió már tartalékolt 20 milliárdot, a többi a magántőke hozzájárulása lesz.

A Globe Town város lesz a városban, és teljesen megváltoztatja annak arculatát. Lakópark, hivatalok, szállodák, stadion, jégpalota, akvárium, tematikus park, jacht-kikötő ad majd munkát 500 ezer, az ország kevésbé fejlődő vidékeiről érkező embernek.

Az új városrész szimbóluma egy hatalmas, 120 méter átmérőjű, átlátszó, teljesen sima földgömb lesz, belsejében 200 ezer négyzetméternyi, többemeletes területen színház, mozi, üzletek lesznek. Mögötte három, egyenként 600 méteres toronyház, főként hivataloknak.

A működtetéshez ökologikus módszereket alkalmaznak.

A Globe Town közepére a New York-i Central Parknál két és félszer nagyobb parkot terveznek.
Az építtetők a Globe Town-től remélik a különben is élénk üzleti élet további fellendülését, valamint a turista forgalom növekedését, ami tekintettel a tájra és az éghajlati viszonyokra (egy évben nyolc hónapig hó van) nem tűnik elérhetetlen álomnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását