2024. május 9. - Gergely

Gyurcsány nem méltó arra, hogy miniszterelnök legyen

Gyurcsány Ferenc nem méltó arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen - mondta a Fidesz frakcióvezetője vasárnap, Budapesten. Navracsics Tibor szerint a kormányfő az MSZP szombati választmányi ülésén maga ismerte el, hogy aki hazudik, az nem szolgálha
2008. február 24. vasárnap 17:35 - Hírextra

A Fidesz sajtótájékoztatóján bejátszották az MSZP szombati választmányi ülésén Gyurcsány Ferenc által elmondott beszédnek az egyik kereskedelmi televízió által bemutatott részletét, amelyben a kormányfő - egyebek mellett - azt mondta: "(...) aki egy kampányban tudatosan hazudik, az (...) nem szolgálhatja saját, nemesnek mondott céljait".

Ezt követően bejátszották Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön 2006 május 26-án elmondott beszédének egy korábban már ismertté vált hangfelvétel-részletét is, amelyben a kormányfő arról beszélt: nyilvánvalóan végighazudták az utolsó másfél, két évet, illetve, hogy másfél évig úgy kellett tenniük, mintha kormányoztak volna, ám ehelyett hazudtak reggel, éjjel, meg este.

"A bejátszás önmagáért beszél" - mondta Navracsics Tibor, majd hozzátette: örömmel látják, hogy Gyurcsány Ferenc is úgy látja, hogy ha valaki tudatosan hazudik egy kampányban, az nem szolgálhatja saját, nemesnek mondott céljait.

Az ellenzéki politikus közölte: az őszödi beszéd után világossá vált, hogy Gyurcsány Ferenc nem méltó arra, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnöke legyen.

"A Magyar Köztársaság jobb miniszterelnököt érdemel Gyurcsány Ferencnél" - fogalmazott.
A bejátszásban elhangzott Gyurcsány Ferenctől az a mondat is, amely szerint a kormányfő - szintén az MSZP választmánya előtt - azt mondta: "azt állítani, hogy ezer forint lesz a vizitdíj ez pedig nem egyszerűen sületlenség, ez meg arcátlanság".

E szavak kapcsán a fideszes politikus emlékeztetett a 2006-os választási kampány miniszterelnök-jelölti vitájára, amelyben Gyurcsány Ferenc Orbán Viktort nevezte hazugnak, mert a Fidesz elnöke azt mondta: Gyurcsány Ferenc a választások után fizetős egészségügyet kíván bevezetni.

"Akkor ugyanolyan hevesen tagadta a fizetős egészségügy lehetőségét is, ami mára már realitás" - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Navracsics Tibor szerint az előbbieken túl a szociális népszavazás újabb és újabb megvilágosodásokat hoz Gyurcsány Ferenc számára, hiszen - mint mondta - napok óta más kijelentésekkel sem találkoznak, mint olyanokkal, amelyek szöges ellentétben állnak Gyucsány Ferenc korábbi felfogásával.

Közölte: az egész azzal kezdődött, hogy a miniszterelnök bejelentette, a politikai cirkusz helyett a munkával kellene foglalkozni. Dicséretes - vélekedett Navracsics Tibor -, hogy hat év szocialista, szabaddemokrata kormányzás, illetve három és fél év miniszterelnökség után Gyurcsány Ferenc felfedezte, hogy a sikeres kormányzáshoz a munkán keresztül vezet az út.

Gyurcsány Ferenc újabb megvilágosodásának nevezte a Fidesz frakcióvezetője azt, hogy szombaton az MSZP választmányi ülésén a munkahelyteremtést nevezte Gyurcsány Ferenc a kormányzati politika egyik fő célkitűzésének.

Bízunk abban - közölte a párt frakcióvezetője -, hogy a kormányfő kezdi felismerni a Fidesz alapprogramjának igazságait, miszerint az adó- és járulékcsökkentés, a munkahelyteremtés, a családok támogatása vezet el a tartós gazdasági növekedéshez.

A tartós gazdasági növekedés az a járható út, ami kivezet abból a kátyúból, amibe hat év szocialista, szabaddemokrata kormányzással kerül a ország - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását