2024. április 29. - Péter

Táncosok Szegeden

Cseh, lengyel, osztrák, német és magyar csapatok részvételével megkezdődött az első Zala Open Latin Formációs Táncfesztivált és Nemzetközi Versenyt vasárnap Zalaegerszegen.
2008. március 30. vasárnap 16:32 - Hírextra
A Gála Társastáncklub száz táncosa öt új koreográfiával lépett a parkettre: a legkisebb csoport rajzfilmzenékre táncolt, az ifjúsági csoport Madonna számaira összeállított koreográfiát mutatott be, a nagyobbak olasz zenére mozogtak, a junior csoport pedig Sólyom szelleme címmel indiános motívumokkal tűzdelt latin táncot mutatott be.

A késő estig tartó fesztiválon huszonkét - junior és felnőtt - csapat táncosai mutatják be társasági és a latintáncokat.

Kuzma Péter, a táncklub vezetője az MTI kérdésére elmondta: a fesztivál megrendezésével azoknak a profi táncosoknak szerettek volna lehetőséget biztosítani, akik hetente heti 8-10 órán át gyakorolnak, de a nemzeti bajnokságok között kevés lehetőségük van a bemutatkozásra.

A népes közönség előtt a februári középiskolások versenyének győztes csoportja - a Deák Ferenc Szakközépiskola végzős osztálya - ismét eljárhatta szalagavató táncok győztes táncát, a díjnyertes angolkeringőt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását