2024. április 29. - Péter

Malina Hedvig díjat kapott

Malina Hedvig, a Nyitrán megvert magyar diáklány és a 2006 őszén Budapesten megvert Kruchina testvérpár megosztva kapta idén a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjat, amelyet szombaton adtak át a Fidesz születésnapi fogadása előtt.
2008. március 30. vasárnap 07:32 - Hírextra

A Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány hivatalos indoklása szerint Malina Hedvig az emberi jogokért vívott harcáért, bámulatos lelkierejéért kapta a díjat, amiért szelíden, de önérzetesen mutatott példát a magyarság és a szomszéd népek fiataljainak.

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője Malina Hedviget méltatva hangsúlyozta, nem azért kapja a díjat, mert 2006 augusztusában Nyitrán megverték, hanem azért, amit ez után a szomorú esemény után tett, vagyis hogy kiállt jogaiért, mert tudta, hogy őt egy közösség tagjaként érte támadás.
Malina Hedvig a díjat egészségi állapota miatt nem tudta személyesen átvenni, ezért levélben köszönte meg az elismerést.

Kruchina Károly és Kruchina Vince a hivatalos indoklása szerint azért kapta meg az egymillió forinttal járó díjat, mert 2006 őszén történt megveretésükön és kiszolgáltatottságukon túllépve a nyilvánosság erejét és a jogi lehetőségeket felhasználva üzentek a rendőri brutalitás ártatlan elszenvedőinek, hogy ne féljenek, ne hagyják magukat.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott díjátadón Bayer Zsolt, a Fidesz egyik alapítója a Kruchina fivéreket méltatva azt mondta: 2006. szeptember 20-án éjjel tartóztatták le és verték össze őket, ők azonban hittek a jogban és az igazságszolgáltatásban, és szembeszálltak az embertelen, arctalan és félelmetes hatalommal.

A díjátadó után Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke, a párt egyik alapítója a Fidesz 20. születésnapja alkalmából mondott beszédében hangsúlyozta, a Fidesz 20 éve szakaszolható, de egybefüggő sikertörténet: a talpon maradás, a megújulási képesség, a kudarcok győzelemmé változtatásának sikertörténete.

Mint mondta: siker volt az 1988-as alapítás, az 1990-es választási eredmény, de az 1994-es választási kudarc is, hiszen akkor kiderült, hogy ,90-ben a Fidesz nem véletlenül sodródott be a parlamentbe. Kövér László az 1998 és 2002 közötti Fidesz-kormányzást a rendszerváltás óta volt legsikeresebb ciklusnak nevezte, majd hozzátette, siker, hogy a 2002-es sokkoló választási kudarc után mára a Fidesz Közép-Európa legerősebb politikai alakulatává vált.

Mint mondta: 2006-ot nehéz lenne sikerként elkönyvelni, azonban akkor nem a Fideszt, hanem az egész országot győzték le csalással, hazugsággal. Az azonban siker, folytatta, hogy március 9-én az ország elrugaszkodott a gödör mélyéről. Hangsúlyozta, most a Fidesznek van esélye arra, hogy új nemzeti egységet valósítson meg, és ismét emelkedő pályára állítsa az országot.

Kövér László beszéde előtt levetítettek egy részletet a Fidesz 20 évéről készült három és fél órás dokumentumfilmből, majd az Urániában zártkörű fogadással ünnepelték a Fidesz születésnapját a meghívottak. A Fidesz vasárnap hagyományosan, az alapítás helyszínén, a Bibó Kollégiumban tart ünnepséget, ott vágják majd fel a születésnapi tortát is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását