2024. április 25. - Márk

Oltári tolvajok

270 éves faoltárt loptak el a Baranya megyei Palotabozsok kápolnájából. A múlt vasárnap éjszaka ismeretlenek felfeszítették a kápolna ajtaját, és elvitték a műtárgyat. A faluban azt gyanítják, hogy megrendelésre dolgoztak a tolvajok: valakinek a házi kápo
2007. október 14. vasárnap 19:25 - Hírextra
Az oltár alsó része három elemből állt, amelyeket négy oszlop fogott közre. Két szélén egy-egy szintén műemlék fa kiegészítő elem volt, amit a palotabozsoki zárdából vittek a kápolnába - mondta a Független Hírügynökségnek Guszmann Ferenc, az egyházközség elnöke.

A kápolnát hálából, 1738 és 39. között építették palotabozsoki svábok, mert túlélték az akkor tizedelő pestisjárványt. A műemlék 270 éves fa oltárt a múlt vasárnap éjjel lopták el ismeretlenek. Felfeszítették az ajtót. Jordán József, Palotabozsok polgármestere szerint megrendelésre dolgoztak a tolvajok.

A kár egymillió forint. Nem ez volt az első eset, hogy betörtek a kápolnába. 10 évvel ezelőtt több millió forint értékű műtárgyakat, szobrot, gyertyatartókat vittek el. A tolvajt nem találták meg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását