2024. április 23. - Béla

Megépítette, nem fizettek, elkezdte lebontani

Megkezdte egy általa a közelmúltban épített turistapihenő elbontását Szűcs László vállalkozó Siklóson szombaton, ezzel tiltakozva amiatt, hogy a fővállalkozó nem fizette ki munkája költségeit. Az akciónak a város polgármestere és a rendőrség vetett véget.
2008. március 29. szombat 19:11 - Hírextra

"Összesen négy turisztikai építmény építőmesteri munkáit végeztem el az elmúlt hónapokban, amelyekért 44 millió forintot kellett volna kapnom, de a fővállalkozó csak 22 milliót utalt át, azt is 32 részletben. Többször felszólítottam tartozása rendezésére, s miután erre nem volt hajlandó, úgy döntöttem, ha már a csőd szélére jutottam, legalább elviszem azt, ami az enyém" - mondta az elkeseredett férfi, miközben alkalmazottai hozzáláttak a turistapihenő térköveinek felszedéséhez.

Szűcs László felhagyott a demonstrációval, amint Siklós polgármestere, Marenics János és a rendőrök a helyszínre érkeztek. A polgármester azt mondta: döbbenten áll a történtek előtt, mert a városnak semmi köze két cég vitájához. A fővállalkozóval szerződtek a kivitelezésre, s mivel az építményt ő készen adta át, az Siklós tulajdonát képezi. Vagyis aki a létesítményt megrongálja, s építőanyagot visz el onnan, az bűncselekményt követ el - jelentette ki.

Marenics János a helyszínről telefonon hívta fel a fővállalkozót, aki azt mondta, alvállalkozójával szakmai vitája van. Azért nem fizette ki a teljes összeget, mert szerinte Szűcs László indokolatlanul sokat számolt fel az elvégzett munkáért.

Szűcs László és a polgármester között vita, majd hangos szóváltás alakult ki, végül megegyeztek abban, hogy az ügy érintettjei szerdán íróasztalhoz ülnek, és megpróbálják rendezni a vitás kérdéseket.

A Dráva ökoturisztikai fejlesztésének több mint egymilliárd forint értékű, a közelmúltban befejeződött programja arra irányult, hogy a Drávát és környezetét vonzóbbá tegyék az idegenforgalom számára. A pénzből Baranya és Somogy megye 150 településén 41 beruházás valósult meg, a kirándulni vágyó turistákat új pihenőhelyek, túraállomások, esőbeállók, madárlesek, turisztikai központok, a népi hagyományokat őrző tájházak várják.

A Dráva-projektet olyannyira sikeresnek értékelték, hogy a programot ez év februárjában a Dél-Dunántúl turizmusáért 2007 díjjal tüntette ki a Dél-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását