2024. április 25. - Márk

Árvízveszély a Tiszán

Másodfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Tiszabercel térségében. A szervezet elnöke bejelentette: a levonuló árhullám miatt a Tiszán és a Szamoson szerdától elsőfokú készenlét bevezetésér
2007. február 13. kedd 15:10 - Hírextra
A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője az InfoRádiónak elmondta: jelentős problémák nincsenek, a feladatuk egyelőre annyi, hogy a Tiszába szivattyúzzák a belvizet.

Bodnár Gáspár hozzátette: az esőzések hatására minden folyón árhullám indult el, és valószínű, hogy a Tiszán Vásárosnamény alatt a vízállás mindenhol meghaladja majd az elsőfokú készültségi szintet.
Az előrejelzések szerint a következő napokban nem lesz csapadék, és lehűlés várható a hegyvidéken, így nem lesz jelentős utánpótlás - mondta a szakértő.

A jelenleg belvízzel elöntött terület 400 hektár, ezért éjjel-nappal három szivattyú naponta több mint 200 ezer köbméter vizet emel át a Tiszába, és minden bizonnyal még hetekig működnek majd - közölte Bodnár Gáspár.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását