2024. április 25. - Márk

Vallási razziák halálos áldozatokkal

A vallási rendőrség razziája közben egy menekülő férfi kiugrott a másodikról emeletről és szörnyethalt Szaúd-Arábiában.Dammam városában az egyik épülethez azért vezényelték mi a vallási rendőrség tagjait, mert jelentették, hogy az egyik lakásban üzletszer
2008. március 28. péntek 07:57 - Hírextra
Letartóztattak három afrikai nőt és egy szaúdi férfit, feltehetően a futtatójukat. A másik férfi, aki kiugrott az ablakon, 39 éves volt, és bár kórházba szállították, nem lehetett megmenteni az életét.
A múlt héten egy pár azért halt meg, mert a vallási rendőrség elől menekültek, de autójukkal belerohantak egy teherautóba, és járművük kigyulladt. A vallásrendőrség tagadja, hogy üldözte volna a párt, és jelenleg nyomozás folyik az ügyben.

A muszlim vallásrendőrség nyilvános helyeken járőrözik, és ellenőrzi, hogy a nők lefátyolozva járnak-e, nincs-e rajtuk smink, valamint ügyel rá, hogy a két nem képviselői ne érintkezzenek egymással, az üzletek naponta ötször bezárjanak a kötelező imák végett, s hogy a férfiak járjanak rendszeresen mecsetbe Allahot imádni.

Nem viselnek egyenruhát, de fel lehet ismerni őket hosszú szakállukról és a szokásosnál rövidebb köpenyükről, ezenkívül nem hordják a szaúdi férfiakra jellemző fekete fejpántot sem.

Tavaly azért indult per a vallásrendőrség ellen, mert két férfi meghalt, miközben vizsgálati fogságban voltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását