2024. április 16. - Csongor

Tapasztalatok és ötletek

A nyelvi előkészítő évfolyamok eddigi működésének tapasztalatait, a gyakorlati lehetőségeket, módszereket és kutatási eredményeket összegzik szombaton a fővárosban rendezendő szakmai konferencián - közölte a szervező Tempus Közalapítvány Világ-Nyelv Progr
2008. március 28. péntek 08:08 - Hírextra
A nyelvi előkészítő évfolyammal induló képzést a 2004/05-ös tanévben vezette be az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Világ - Nyelv program keretében. Ezzel lehetővé vált, hogy az általában a középiskolák 9. évfolyamán indított nyelvi előkészítő évfolyamokon a diákok ingyenes nyelvtanulási lehetőséget kapjanak. Ezeknek az évfolyamoknak az elsődleges célja, hogy intenzív nyelvtanulási keretek között használható tudáshoz jussanak a tanulók, és tanulmányaik végén emelt szintű nyelvi érettségi vizsgát tegyenek.

A 2007/08-as tanévben közel 500 középiskola indított nyelvi előkészítő évfolyamot a 9. évfolyamon. Ezekben az osztályokban hetente legalább 11 órában idegen nyelvet (az angoltól és spanyoltól kezdve az arabon át a japán nyelvig), négy órában pedig informatikát tanulnak a diákok - olvasható az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

A szombati rendezvényen várhatóan mintegy 230 középiskolai tanár vesz részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását