2024. április 26. - Ervin

Sebességmérőket helyeztek üzembe

Nyolc darab preventív sebességmérőt helyeztek üzembe Zuglóban. A nyolc helyszínt a rendőrség javaslatai, valamint a lakossági igények felmérése alapján jelölte ki a XIV. kerületi Önkormányzat. A sebességmérő készülékeket március 27-én 13 órakor adták át.
2008. március 28. péntek 11:29 - Hírextra

A közlekedési balesetek csökkentése céljából döntött úgy a zuglói képviselő-testület, hogy a rendőrség és a lakosság véleményét kikérve, 8 preventív sebességmérőt helyez ki a kerület azon pontjaira, ahol a járművek nagy sebessége gondot okozhat, veszélyt jelenthet akár a gyalogosokra nézve is (pl. kórház és iskola előtt). A készülékek leszállítása, felszerelése és üzembe helyezése közel 7 millió forintba került az Önkormányzatnak.

Ezek a mérőkészülékek az egyik legmodernebbnek számítanak, ugyanis nem csak egy ponton mérik az autósok sebességét, hanem egy bizonyos szakaszon - néhány tíz méteren - belül is tájékoztat az aktuális sebességről.

A sebességmérőket március 27-én 13 órakor adták át ünnepélyesen a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki Utcai Kórháza előtt. További mérőpontok működnek még a Róna utca 177-179., a Miskolci utca 137., a Füredi utca 82., a Bánki Donát utca 26. és 41. számnál, a Fogarasi utca 43. szám előtt, valamint ugyancsak a Fogarasi utca 80. a. és 80. b. között. A XIV. kerületi Rendőrkapitányság adatai alapján ezeken a helyeken történt a legtöbb közlekedési baleset a sebesség túllépése miatt.

Az átadáson jelen volt dr. Weinek Leonárd, Zugló polgármestere, aki elmondta, hogy a berendezéseket nevelő szándékkal helyezik ki az autósok számára. A készülékek figyelmeztetik a vezetőket a sebességtúllépésre, és reméli, ez ösztönzőleg hathat a későbbi büntetések elkerülésére.

A polgármester még hozzátette, némelyik sebességmérő mögött mobil traffipaxokat is elhelyeznek majd, amelyek fotói után büntetésre számíthatnak az autósok. "Azt, hogy mikor és melyik helyen állítja fel a rendőrség a traffipaxokat a most átadott 8 preventív sebességmérő mögött, azt nem jelentik be előre."

"A kerület célja a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtése és a közlekedési balesetek megelőzése. Ezt a célt remekül szolgálják a Zuglóban ma átadott sebességmérők" - mondta Weinek Leonárd.

Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását