2024. április 25. - Márk

Felháborodott a BAZ megyei MSZP frakció

Elutasítja és felháborítónak tartja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés szocialista frakciója azt a Magyar Gárdára vonatkozó kijelentést, amit a közgyűlés ülésén tett a Fidesz-KDNP frakcióvezetője - jelentette ki Kormos Dénes szocialista frakcióvezető
2008. március 28. péntek 15:43 - Hírextra
Kormos Dénes a szocialista frakcióvezető-helyettessel, Gyárfás Ildikóval közösen tartott sajtótájékoztatóján kiosztotta azt a közgyűlés jegyzőkönyvéből származó, szó szerinti másolatot, amelyben az általuk elutasított megnyilvánulás szerepel.

A csütörtöki közgyűlési ülésen a rendőrség éves beszámolójának kapcsán szólalt fel Panyik József (Fidesz-KDNP) frakcióvezető, aki a dokumentumban leírtak szerint a Magyar Gárda megalapításának általa vélt indokaira is kitért - idézte fel Kormos Dénes.

Panyik József a jegyzőkönyv tanúsága szerint úgy fogalmazott, hogy "ha az állampolgár úgy látja, hogy nem tudja megszervezni, nem tudják biztosítani a testi épségét, a vagyonát, elkezd szerveződni, s ezért lehet minősíteni a Magyar Gárda létrehozását, de végül is a Magyar Gárdát nem azért hozták létre, hogy alapból rasszista magatartást fogalmazzanak meg, hanem azért, mert végül is valamilyen módon félnek az emberek, s valamilyen módon próbálják megszervezni a saját védelmüket, mert látják, hogy az, akitől ezt egyébként el kellene várni; - a rendőrség - ezt nem képes megoldani".

Kormos Dénes közölte: a Fidesz frakcióvezetője ezzel a gondolatmenettel nézete szerint legitimálta a Magyar Gárdát, s ennek kapcsán azt is kiemelte, hogy az országban egyre markánsabban jelennek meg a szélsőségek.

Gyárfás Ildikó ehhez azt is hozzátette, hogy ha valamire büszke lehet a megye, az épp a rendőrség munkája. A kiváló eredményeket az adatok is bizonyítják, hiszen a borsodi rendőrség mutatóival szinte mindenütt az első helyen szerepel. Mint mondta, ezért határozottan visszautasítja Panyik József azon véleményét is, hogy a beszámoló a "kormányzati többség véleményét tükrözi".

A két politikus szerint a közgyűlési ülésen az ellenzék részéről senki sem határolódott el Panyik József gondolataitól, pedig egy hivatalos fórumon politikai hibának számít, ha nem reagálnak az ilyen megnyilvánulásokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ügyvéd
2008. március 30. 14:45
Nekem Panyik úr válasza valahogy nem eléggé meggyőző. Sőt, nem is hiteles. Nekem valahogy nem eléggé hihető.

1988 táján hirtelen, szinte az egyik napról a másikra egyesek hirtelen megvilágosodtak és egy csapásra rádöbbentek, hogy ők tulajdonképpen mindez idáig úgy vettek részt a (kommunista) munkásmozgalomban, hogy valójában soha nem tették magukévá ezt a politikai ideológiát és soha nem is hittek benne.

És furcsa módon, mintha szégyellnék a saját múltjukat, mert aki csak lehet letagadja (nézze meg bárki pl. azon országgyűlési képviselők önéletrajzát, akik egykor, bármilyen szinten is az állampárt tagjai voltak, egynek sem szerepel az írásos múktjában ez a rész.), aki meg nem tudja, az szépíti és cizellálja.
Egész költői legendákat gyártanak hozzá, neves írók is megirigyelhetnék ezt a gazdag fantáziát, amelyeket egyesek használnak.
Nem úgy volt, nem az volt, nem olyan volt.... Nem fosztogattak, hanem csak osztogattak stb.
Ez a tipikus: az én komcsim jó komcsi, a te komcsid az rossz komcsi szlogen.....

Pártbizottsági ülésen részt venni csak társadalmi megbízottként? És így még politikai támogatást is tudott szerezni?

......"láttuk, hogy mekkora a képmutatás és milyen zárt az a világ, melyben éltünk, mert például az Ifjú Kommunista újság kötelező megrendelése mellett rendszeresen hallgattuk a Szabadeurópa Rádiót, az Amerika hangját és a Luxemburgi Rádiót"......

Amelyet mindekinek viszont tiltottak, sőt üldözték ezek hallgatóit. De nekik eltűrték a "feletteseik".....


....."politikai támogatást tudtam szerezni olyan mozgalmi tevékenységhez is, mint a református templom körüli népkert kerítésének társadalmi munkában történő festésére".....

Ehhez politikai támogatás kellett? És ezzel a politikai támogatással festették le salát kezűleg a kerítést? Mert ha mással festették le, akkor ahhoz nem kellett különösebb kunszt.

Szóval ha én egy ideológiával nem tudok azonosulni, akkor nem is tudok ezen ideológia fennmaradása érdekében dolgozni.


......"Hála istennek, nekem volt annyi eszem és jólátásom, hogy észrevegyem, Szikszón hogyan kell lebontani a kommunista rendszert. 1988-ban azért hívtak vissza Szikszóra, mert ismertek és tudták, hogy az én vezetésemmel le lehet győzni a kommunizmust helyben"......

Tán csak nem úgy csinált, mint Penelope, az Odüsszeiában? Amit nappal megcsinált, azt éjjel lebontotta?

Ozmium
2008. március 29. 22:04
"Panyik József válaszai a fórumozóknak
Forrás: szikszói Fidelitas - 2006.szept.27.

Ígéretünkhöz híven, megkértük Panyik Józsefet, hogy válaszoljon az általatok feltett kérdésekre. Sajnos a vártnál kevesebben éltek a kérdezés lehetőségével, mint ahogy azt korábban jelezték. De bízunk benne, hogy mindenki kielégítő választ kap. Reméljük a későbbiekben is lesz arra mód, hogy az internetet kihasználva javaslataitokat és kérdéseiteket eljuttassátok a város vezetőjéhez.

Régi KISZ-es 2006. aug. 26. 22:38
Panyik Úr! Ön Hogyan lett az ami? A KISZ titkárság hazugság volt? A mozgalommal hogyan azonosult? Tudnék még ehhez hasonlót kérdezni! Akkor jó volt mi? Melyik lénye hazudik?

Panyik József válasza:
A kommunizmussal és a Kisz -titkársággal soha nem azonosultam. Amikor a szikszói tanácsnál dolgoztam előadóként, valóban igaz, hogy 1980. szeptembere és 1982 júliusa között nem főállásban, hanem társadalmi megbízatásban elláttam a szikszói KISZBIZOTTSÁG titkári feladatait Bent ülhettem a pártbizottsági üléseken, megtapasztalhattam, ki milyen ember és politikai támogatást tudtam szerezni olyan mozgalmi tevékenységhez is, mint a református templom körüli népkert kerítésének társadalmi munkában történő festésére, gondozására, vagy a MHSZ lőtér használatára és még sok jó bulira a Kisz szervezésében.
De nem volt jó, mert pont a bennfentesség miatt láttuk, hogy mekkora a képmutatás és milyen zárt az a világ, melyben éltünk, mert például az Ifjú Kommunista újság kötelező megrendelése mellett rendszeresen hallgattuk a Szabadeurópa Rádiót, az Amerika hangját és a Luxemburgi Rádiót.
Hála istennek, nekem volt annyi eszem és jólátásom, hogy észrevegyem, Szikszón hogyan kell lebontani a kommunista rendszert. 1988-ban azért hívtak vissza Szikszóra, mert ismertek és tudták, hogy az én vezetésemmel le lehet győzni a kommunizmust helyben.
Volt tapasztalatom és a kommunizmusban is szembe mertem menni a párttal, az embereivel, még akkor is, ha annak konkrét kárát én érezhettem: például hiába nem kellett felvételiznem jogi egyetemre, mert történelemből országos középiskolai tanulmányi versenyen 4. helyezést értem el, s mint ilyen eredményt elérőnek, érettségiznem sem kellett. Történelemből a legmagasabb pontszámot vihettem, csak az iskolai jellemzés, az annyira célzott volt, hogy még ilyen eredmény mellett sem vettek fel az egyetemre. "
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását