2024. május 20. - Bernát, Felícia

NATO-elismerés az Irakban megsérült magyar katonának

Nem mindennapi helytállásáért NATO-elismerésre terjesztették fel az Irakban kedden megsérült magyar katonát a NATO Kiképző Központjának elöljárói; a magyar katona azért kapja az elismerést, mert saját sérülése ellenére nyújtott segítséget az iraki katonák
2008. március 27. csütörtök 11:37 - Hírextra
A magyar egyenruhás kedden szenvedett könnyebb sérülést Irakban, amikor kedden robbanás történt az Al-Rustamiyah Bázison. A robbanásban négy iraki katona is megsérült.

A közlemény szerint a becsapódások következtében sérülést szenvedett magyar katona, aki szakképesítésén kívül, úgynevezett MEDIC (harctéri felcser) képzettséggel is rendelkezik, azonnal a sérült iraki katonák segítségére sietett, és megkezdte állapotuk stabilizálását.

A mentők kiérkezéséig ellátta sebeiket, majd ezt követően az iraki katonákat kórházba szállították. A magyar katona csak ezután - kiérkező társai figyelmeztetésére - vette észre saját felkari, könnyebb sérülését, melyet a helyszínen elláttak, majd tovább folytatták a szolgálatteljesítést.

Magyarország mintegy húsz katonával vesz részt a NATO iraki kiképző missziójában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását