2024. május 2. - Zsigmond

Fidesz: Nem lehet az Unió pénzéből finanszírozni a válságot

Lehet, hogy uniós szemmel nézve jól haladnak a dolgok Magyarországon, de a magyar emberek ennek éppen az ellenkezőjét érzik - reagált a Fidesz a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Danuta Hübner regionális fejlesztési biztos csütörtöki budapesti találkozój
2008. március 27. csütörtök 14:48 - Hírextra
Az Európai Bizottság regionális fejlesztési biztosa Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után üdvözölte, hogy Magyarország igyekszik kiegyenlíteni a központi régió és az ország fejletlenebb régiói közötti fejlettségi különbségeket.

Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy Magyarország 2004-2006 között az I. Nemzeti Fejlesztési Terv forrásainak felhasználásában a 12 újonnan belépő tag között az első helyre került, a most folyó nemzeti fejlesztési programban pedig a 27 tagország között áll az élén.

A fideszes Nógrádi Zoltán az MTI-hez eljuttatott reagálásában ugyanakkor azt írta: amikor arról beszélnek, hogy a legtöbbet Magyarország hívja le az uniós pénzekből és a legtöbb pályázatot is a magyarok írják ki, azt nem teszik hozzá, ezzel Magyarország mindössze 1 százalék gazdasági növekedést produkált, még mindig nincsenek megkötve támogatási szerződések a tavaly márciusi pályázatokhoz kapcsolódóan és a nagyprojekteket sem nyújtottuk még be.

A gazdaságfejlesztési operatív program keretében csupán 1,5 milliárdos kifizetés történt meg - tette hozzá az ellenzéki politikus, aki szerint öndicséret helyett arról kellene beszélni, hogyan lehetne jobban és hatékonyabban működtetni a rendszert, átláthatóbbá tenni a struktúrát és megtalálni a felelősöket a súlyos kormányzati hibákért és mulasztásokért.

"Lehet, hogy uniós szemmel nézve jól haladnak a dolgok Magyarországon, de a magyar emberek ennek éppen az ellenkezőjét érzik, válságot, káoszt és fejetlenséget, amin egyáltalán nem enyhített semmilyen uniós forrás" - írta Nógrádi Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását