2023. december 2. - Melinda, Vivien

Kiírják magukból a betegséget

Hatékony módszer lehet a rákos betegek életminőségének javítására, ha a páciensek kiírhatják magukból a betegséggel kapcsolatos félelmeiket, érzéseiket - közölte egy orvosi szaklapban publikált amerikai tanulmány.
2008. március 26. szerda 07:26 - Hírextra

Nacy Morgan, a Lombardi Center kutatója egy washingtoni rákklinikán várakozó leukémiás, illetve nyirokcsomó-daganatos betegeket kért meg arra, hogy fejezzék ki írásban, mit jelent számukra a betegség.

A 20 perces "írástesztben" résztvevők fele néhány hét múlva azt állította, hogy a "feladat" óta már másképp gondolkodik a betegségéről, 38 százalék pedig azt mondta, hogy a betegséggel kapcsolatos érzései változtak meg.

A fiatalokra és a közelmúltban diagnosztizált betegekre volt a legjobb hatással az írás. Az viszont nem vezetett eredményre, ha a beteg csupán a betegségével kapcsolatos tényekről számolt be - ismertette a BBC internetes hírszolgálata a The Oncologist című folyóiratban megjelent tanulmányt.

A Lombardi intézet hematológiai osztályának vezetője annak örült a legjobban, hogy oly sok beteg mutatott érdeklődést az új terápia iránt, és felvetette annak lehetőségét, hogy a klinikai terápiába is be lehetne építeni egy ilyen "íróprogramot".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását