2024. április 30. - Katalin, Kitti

Két Bendegúzzal Indul a bakterház

A veszprémi Petőfi Színházban pénteken este lesz az Indul a bakterház című darab premierje, s a bemutató azzal a meglepetéssel szolgál, hogy két Bendegúz is fellép majd az előadásban - tájékoztatta Varga Róbert, a színház szóvivője szerdán az MTI-t.
2008. március 26. szerda 18:17 - Hírextra
Közlése szerint a színház vezetése - Bereményi Géza rendezővel egyetértve - úgy döntött, hogy az egyik felvonásban Őri Ádám, a másikban pedig Utasi Árpád formálja meg a csibészes gyermekkaraktert.

A szóvivő elmondta: érezhetően fokozott várakozás mellett próbálta a stáb a darabot, a közönség körében találgatások indultak, vajon melyik fiú játssza jobban a szerepet, melyikük kezd a premieren, miközben sokan mindkét "kislegénnyel" meg akarják nézni a vígjátékot.

Ezt bizonyítja valószínűen az is, hogy a meghirdetett előadásokra szinte pillanatok alatt elfogytak már a jegyek - tájékoztatott a színház szóvivője. Hozzátette: a teátrum vezetése ezzel a rendhagyó premierrel szeretné azt is megmutatni a nézőknek - amit a stáb is megtapasztalt a két 15 éves ifjúval végzett próbák során -, miként nyilvánul meg két különböző módon az eredetiség és a tehetség.
Az áprilisi előadások során már felváltva játssza Bendegúz szerepét a két fiú - mondta Varga Róbert, megjegyezve: a nagy érdeklődésre való tekintettel a jövőben azt nem közli a színház, hogy mikor melyik gyermekszereplő lép színpadra Bendegúzként.

A darab másik főszerepét (Szabó baktert) Eperjes Károly színművész, a veszprémi teátrum művészeti vezetője alakítja.

Rideg Sándor regénye, az Indul a bakterház 1943-ban, a második világháború idején jelent meg először kötetben. A mű alapján mintegy három évtizeddel ezelőtt Mihályfy Sándor rendezett nagy sikerű filmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását