2024. május 7. - Gizella

Képzőművészek az újszülöttekért

Az újszülöttek és koraszülöttek mentését végző szegedi alapítvány támogatására ajánlotta föl alkotásait dél-alföldi képzőművészek több generációja; a műtárgyakból rendezett jótékonysági kiállítás szerdán nyitották meg a csongrádi megyeszékhelyen.
2008. március 26. szerda 21:19 - Hírextra

Tizenöt képzőművész több mint kéttucat alkotását - festményeket, grafikákat, kerámiákat, kisplasztikákat és érméket - kínálta föl a jótékony célra. A műalkotások értékesítéséből befolyó összeget teljes egészében a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kapja.

A műalkotások azonban nem kerülnek azonnal a jótékony célra adakozók otthonába, április közepéig még megtekinthetők a Démász Zrt. székházában, a D-Galériában.

Szegeden 1992 óta működik alapítványi formában az életveszélyben lévő újszülöttek, koraszülöttek mentése. A hazai kilenc újszülöttmentő centrum közül a második legnagyobb a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány, amely évente mintegy 1300 gyereket lát el Csongrád, Békés, Bács-Kiskun megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén.

Az alapítványt vezető Pintér Sándor professzor elmondta: az élet első perceiben, óráiban történő mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait és a későbbi életminőségét döntően meghatározza. A szállítás során megkezdett életmentés - oxigénadás, lélegeztetés, a szívműködés biztosítása - jelentős mértékben javítja az újszülöttek életkilátásait.

Az alapítvány számára nagyon fontos a civil szféra a támogatása, hiszen az állami források a működési költségeket sem fedezik, műszerbeszerzésre csak külső segítséggel nyílik lehetőségük - hangsúlyozta a professzor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását